1 av 4
Simon Gustafsson Indianerna
2 av 4
Petra Nordvall, mäklare och Jan Holgersson, Företagarna
3 av 4
Gustaf Beck-Friis
4 av 4
Staffan Isling, Foto: Örebro kommun

Tisdag 21 april

Riksbanken öppnar för lägre boräntor
Rekordlåga räntor är Riksbankens vapen mot den ekonomiska krisen. Men för alla som hoppas på lägre bolån är det inte säkert att genomslaget blir så stort. Priserna på bostäder påverkas men också företagen gynnas av låga räntor.   

Klart med ny kommunchef i Örebro
En grå kommunalarbetare så beskriver han sig själv. Staffan Isling är ny kommunchef för Örebro men redan nu får han kritik från vänsterkanten för sina höga lön.

Indianer på grönbete
Idag är det match på Sannahed. Indianerna som vässat hojarna hela vintersäsongen tar emot Piraterna från Motala i en träningsmatch inför elitseriestarten i nästa vecka.


Låt lokala röster påverka vargfrågan
Vargen har blivit ett problem för dom som bor i trakterna kring Skagersholm i närheten av Finnerödja. Igår attackerades en sällskapshund och tidigare har flera får angripits i varg. Gustaf Beck-Friis markägare i området efterlyser en större möjlighet att lokalt kunna påverka hur stort vargbeståndet ska vara. Folkpartiets Nina Larsson som sitter i riksdagen öppnar för ett större lokalt inflytande. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".