1 av 6
örebro tingsrätt, Foto Peter Bjurbo
2 av 6
Sven Karlsson, Samhall Foto Anna Nyström
3 av 6
Samhall, Foto Anna Nyström
4 av 6
Tomas Bodström o Johan Pehrson. Foto: Henrik Montgomery
5 av 6
Peter Carlsson och Marianne Sörenson
6 av 6
Frank Lundin, ordförande DHR i Örebro

Onsdag 22 april

Barn kan dömas till fängelse
Det krävs tuffare tag mot unga kriminella. Det anser Folkpartiets Johan Persson från Örebro som flaggar för ett batteri av åtgärder för att socialtjänst och polis ska få bättre verktyg att jobba med. Debatt mellan Johan Pehrson och Socialdemokraternas Tomas Bodström.


Kulturskolan i Hällefors prisad 
Kulturskolan i Hällefors är bäst i landet. Priset delades ut av Lärarförbundet idag och motiveringen lyder ”Hällefors har på ett föredömligt sätt satsat på kulturskolan och gett barn en möjlighet att lära tillsammans”.  Samtidigt står Hällefors inför stora besparingar och ett trettiotal tjänster kommer att försvinna.

Veckans Värstnytt
Vattenbrist hotar snökanonerna i Storstenhöjden. Jägare inventerar spillning och majblommeförsäljningen blir ett vapen mot arbetslösheten. 

Samhall och jobben- tufft för funktionshindrade
Kraven för att platsa på Samhall har blivit tuffare. Samtidigt som arbetsmarknaden krymper så har många med funktionshinder ännu svårare att hitta jobb. Frank Lundin, ordförande för DHR i Örebro är bekymrad.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".