1 av 3
Wassilas Seidou Foto: Peter Bjurbo
2 av 3
Vänsterns Lars Ohly: Foto Jens Tisbo
3 av 3
Åsa Regnér Foto:Alexander Benz

Tisdag 5 maj

Tuffa sparbeting för landstinget
I spåren av ökad arbetslöshet får också kommuner och landsting allt mindre skatteintäkter. För landstinget handlar det om besparingar på ca 400 miljoner dom kommande åren. Pengar som ska tas från verksamheterna. Men dom förslag som den Socialdemokratiska majoriteten föreslår räcker inte anser oppositionen.

En månad kvar till EU valet
Nu börjar partierna så smått dra igång sina kampanjer. Vänsterns partiledare Lars Ohly är i Örebro för att som enda riksdagsparti argumentera för ett utträde ur EU. Moderaternas Eu-parlamentariker Christofer Fjellner tycker annorlunda.

Slidkrans
Mödomshinnan har fått ett nytt namn. Det är RFSU som hoppas att ordet slidkrans bättre ska beskriva vad det handlar om. För snart tio år sen lyckades RFSU få barnfamiljer att använda ordet snippa och nu räknar man med att alla myter kring mödomshinnan ska upp till diskussion.

 
Örebroare anklagad för statskupp
En 67-årig Örebroare som tidigare varit officer i västafrikanska Togos armé sitter sedan en knapp månad fängslad i sitt gamla hemland misstänkt för att tillsammans med andra planerat en statskupp. Mannens dotter Wassilas Seido här i Örebro är orolig för pappans öde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".