1 av 5
Elever på Skogstorpskolan i Kumla. Foto: Andreas Morén
2 av 5
Svart i rutan Foto: Johan Nilsson, Scanpix
3 av 5
personal och barn på Bergsgården i Kopparberg Foto: Andreas Morén
4 av 5
Lennart Eriksson kommunalråd för S i Kumla
5 av 5
Gunnar Bergström, platschef SOS alarm Örebro

Onsdag 6 maj

Jobba av skadegörelsen
I Kumla ska nya grepp få stopp på sabbet. Unga som dömts för exempelvis krossade fönster ska istället för skadestånd få jobba av sin skuld. Ett förslag som dom styrande i Kumla beslutar om idag.

Oro bland dagispersonal
Förskolärarna i Kopparberg oroas när kommunen ska dra ner på anställda. Mindre barnkullar är orsaken till att Ljusnarsberg nu ska anpassa sin bemanning på förskolorna.

  

Värstnytt
Dags att deklarera, röstförvrängda sexköpare och pris till körledare på Risbergska skolan i Örebro är ämnen för dagen.  

Det sårbara samhället
Över 800.000 hushåll blev igår utan TV, dator och telefoni. Orsaken var ett blixtnedslag i Stockholm som slog ut viktiga funktioner i Com-Hems system. Med ny teknik blir också samhället mer sårbart.             

På SOS-alarm märker man snabbt av om vardagslivet påverkas. Varje gång det blir ett större avbrott eller om TV sändningar slås ut ringer oroliga till SOS för att få veta. Ett beteende som kan innebära fara för dom som verkligen behöver hjälp, säger Gunnar Bergström på SOS-alarm 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".