1 av 4
Tomas Larsson och hans sambo Jane Karlsson är två av de garphyttebor som är besvikna över att ortens enda mack snart läggs ner. Bild: Gabriel Stenström/SR
2 av 4
Jan Karlsson och Åsa Johansson Foto: Jens Tisbo
3 av 4
Maud Olofsson på Centerpartiets riksstämma i Örebro Foto: Alexander von Sydow
4 av 4
Sigge Falk, Maria Follman och Johan Rapp

Torsdag 7 maj

Mackar på glesbygden försvinner
Allt fler mackar tvingas stänga på grund av dålig lönsamhet. Nu senast är det OK macken i Garphyttan som försvinner trots protester. Lisa Dahlpil, socialdemokrat och ordförande för OK i Örebro i debatt med Svensk bensinhandels Robert Dimmlich.
   

ÖSK+KIF Örebro=SANTDom två topplagen i fotbollen i Örebro funderar på att slå sina påsar ihop. Ett samarbete som skulle kunna innebära att KIF Örebros damer i framtiden skulle spela i ÖSK-tröjor. 
Åsa Johansson, ordförande för KIF Örebro och Jan Karlsson, Vd för ÖSK Elit-herrar är optimistiska även om inget ännu är klart.

Veckans Sportkrönika
Mats Dalhberg resonerar om vad ett samgående mellan KIF Örebro och ÖSK kan betyda. Stort för KIF Örebro men också till nytta för ÖSK som kan skaffa sig goodwill med två lag i högsta serien.

Centern håller stämma i Örebro
Centern är ett parti som står stadigt i opinionsmätningarna men bilden av ett parti med fötterna i leran har så sakta flyttats till urban miljö. Vår reporter Andreas Morén träffar lokala ombud på den stämma som ska bli valplattform inför nästa års val.

Panelen
Idag om sexköp och influensahotet

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".