Fredag 29 maj

Sexuella övergrepp på nätet
I dag åtalas en 33-åring som via telefon och dator sexuellt ofredat ett sextiotal unga flickor runt om i landet. Mannen har hotat flickorna att posera framför datorn, annars skulle han döda flickan eller någon av hennes bekanta. En av flickorna berättar om övergreppet. Med är också Rädda Barnens psykolog, Olof Risberg och försvarsadvokat Lena Blixt som har stor erfarenhet av liknande fall i rätten.


Matsal för gammal och ung
Pensionärer i Karlskoga som har långt till matsal på äldreboende ska istället få chensen att äta lunch på en skola i närheten där man bor. Det är iallafall vad politikerna i Karlskoga föreslår.
Josef, Teodor och Filip - alla elever på Katrinedalsskolan i Karlskoga gillar tanken.

Tio år som UniversitetDet är tio år sedan Örebro Högskola uppgraderads till Universitet, men vad har satsningen egentligen betytt? Vi frågar på stan och deltar i firandet på Stortorget i Örebro där informationstrateg Niklas Jälevik visar upp vad lärosätet har att bjuda på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista