1 av 2
Offer efter jordbävningen i Haiti. Foto: Patrick Farrell / Scanpix
2 av 2
Jerker Lindgren, chef Röda Korset Örebro. Foto: Jens Tisbo / SR Örebro

Svensk hjälp till Haiti

Jordbävningen i Haiti har troligen krävt över 100.000 människoliv.  Det har nu gått ett och ett halvt dygn sedan jordbävningen slog till mot Haiti men ännu finns det ingen överblick över katastrofens omfattning och situationen är fortfarande kaotisk. Samtidigt förbereder svenska myndigheter insatser och ett plan med hjälp och förnödenheter lyfter från Örebro Flygplats redan imorgon fredag.
Martin Sjöholm vid Myndigheten för samhällskydd och beredskap berättar vad som görs.  

Hör också vad Mathias Farnebo, aktiv inom den kristna organisationen Hoppets stjärna och som själv besökt Haiti ger för bild av landet. 

Röda korset har personal i Haiti me även lokalt kommer organisationen jobba för att bistå de drabbade. Jerker Lindgren är ansvarig öfr Röda Korset i Örebro.

Hundförare Anne-Charlotte Bengtsson är en av dom som hjälpt till att söka efter försvunna människor i rasmassor, hon berättar om sina erfarenheter från en insats i Algeriet.  
(15.00-15.45)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".