Björn Sundin, S, medger att politikerna i Örebro inte varit medvetna om hur stort behovet av att underhålla broarna är. Foto:Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro.

Kommunalråd JO-anmäler polisen

"Det är naturligtvis tråkigt om ingripandet gör att oskyldiga drabbas"
4:44 min

Både Hammarby fotboll och ett 90-tal andra har JO-anmält en match i Stockholm i veckan. En av anmälarna är det socialdemokratiska kommunalrådet Björn Sundin från Örebro, som fanns på plats på Hammarbystadion. Man reagerar mot det våld som stockholmspolisen använde mot publiken i samband med matchen mellan Hammarby och Assyriska.

Lars Byström från Stockholmspolisen förstår upprördheten, men säger att det handlade om att rädda liv.  

Björn Sundin och de andra har anmält polisens ingripande i samband med ett läktarbråk under matchen mellan Hammarby och Assyriska.

– Polisen bestämde sig för att gå upp på läktaren med kravallutrustad polis, som ganska urskillningslöst slog med batonger, slog handleder ur led och använde pepparspray mot hela grupper på läktaren. Det är helt olagligt enligt hur polisen får använda pepparspray, säger Björn Sundin.

Lars Byström från Stockholmspolisen förstår att det finns en del upprörda känslor. Men det pågick misshandel på en läktarsektion och polisen kände sig tvungna att gå in. 

– Och då pratar vi om att rädda liv i princip. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".