Moderaternas Sten Tolgfors.Foto: Andreas Ericson / SR Örebro.
Rakt på sak

Tolgfors håller låg profil i riksdagen

Moderaternas Sten Tolgfors från Örebro som avgick som försvarsminister för ett halvår sedan och återigen tog en plats i riksdagen har inte varit särskilt politiskt aktiv. Han är desutom en av få  riksdagsledamöter som inte har något formellt uppdrag i riksdagen.

Ändå får Sten Tolgfors en månadslön på 58 300 kronor, och ett ett avgångsvederlag för tiden som försvarminister på nästan lika mycket.

Anna Batra, gruppledare för Moderaterna i riksdagen ser inga konstigheter med att Tolgfors håller en låg profil i riksdagen. Istället är han politiskt aktiv i sitt hemlän säger hon.

Ola Karlsson är länsordförande för Moderaterna i Örebro har förståelse för att Sten Tolgfors har behövt tid för återhämtning men är mer osäker hur lång den perioden bör vara. 

Ulf Bjereld är professor i statskunskap och aktiv Socialdemokrat. Han tycker det vore på sin plats att Sten Tolgfors redogjorde för vilka politiska engageman han haft sedan han slutde som försvarsminister och återtog sin plats i riksdagen. 

(15.00-15.30)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".