Tony Hall talar på remisskonferens
1 av 4
BBC:s vd Tony Hall talar på remisskonferens Foto: Mimmi Fristorp/Sveriges Radio
Tony Hall remisskonferens
2 av 4
Tony Hall remisskonferens Foto: Mimmi Fristorp/Sveriges Radio
Tony Hall och Cilla Benkö
3 av 4
Tony Hall (vd, BBC) och Cilla Benkö (vd, Sveriges Radio) Foto: Mimmi Fristorp/Sveriges Radio
Tony Hall, vd BBC
4 av 4
Tony Hall, vd BBC Foto: BBC/mail@liambailey.com

BBC:s vd: Viktigt att skydda public service demokratiska roll

I ett tal vid Sveriges Radios remisseminarium om public service-utredningen idag höll Tony Hall, vd för BBC och tillträdande ordförande för EBU ett anförande. Läs hela talet här.

Under förmiddagen fick åhörarna vid Sveriges Radios remisseminarium möjlighet att lyssna till ett anförande från BBC:s vd Tony Hall. I sitt anförande framhöll han bland annat att det är en avgörande tid för public service, inte bara i Sverige utan runt om i Europa, och att det är viktigt att vi står upp för de demokratiska principer som ligger till grund för public service och skyddar public service oberoende. Han konstaterade att i en värld med större splittring och där vi i flera Europeiska länder ser förslag om mer statlig kontroll och begränsningar av public service är svaret det motsatta. En oberoende media är viktigare än någonsin.

I sitt tal framhöll också Tony Hall vikten av att alltid ha innehållet i fokus ”It´s the programmes stupid” och att public service måste stödja både kreativitet och utmanande innehåll.

Tony Hall gick också in på den ökande konkurrensen som public service medier runt om i världen står inför. Globala jättar som Google, Facebook, Spotify, Netflix med flera lägger stora pengar på innehåll som lockar en global publik istället för erbjuda ett lokalt public service-innehåll som speglar människors liv. Det ställer krav på public service att utveckla sig själva, både innehållsmässigt och tekniskt. Där framhöll Tony Hall bland annat Sveriges Radios ”Next generation” teknik som imponerande och världsledande inom sitt fält. 

Läs hela talet (det talade ordet gäller)

Läs också Cilla Benkös blogginlägg om slutbetänkandet från Public service kommittén som presenterades i juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista