Cilla Benkö på internationella kvinnodagen: ”Det handlar inte om rättvisa, det handlar om kvalitet”

I dag, den 8 mars, kommer den internationella tv- och radiounionen EBU med en ny rapport om hur det står till med jämställdheten bland organisationens 76 medlemmar. Sveriges Radios vd Cilla Benkö skriver om vikten av att rekrytera medvetet.

I samband med den internationella kvinnodagen i dag kommer EBU, den europeiska radio- och TV-unionen, med en ny rapport om hur det står till med jämställdheten hos organisationens medlemmar. Rapporten bygger på en undersökning som genomförts på 76 TV- och radiobolag i 56 länder och visar att fördelningen mellan män och kvinnor blivit allt mer jämn under de senaste åren.

45.7 procent av de anställda i de 76 public service-bolagen är kvinnor, för radiobolagen i stort gäller 48.9 procent och på Sveriges Radio är 51 procent av de anställda kvinnor. För Sveriges Radios del gäller fördelningen också bland chefer, 49 procent är män och 51 procent kvinnor. För mig som vd är det viktigt. Jag tror på jämställda organisationer, i alla led, ända upp på högsta ledningsnivå.

Ett jämställt Sveriges Radio är helt avgörande för att vi ska kunna leva upp till vårt uppdrag och där är kön är en av många aspekter som man behöver ta hänsyn till. Hela Sverige ska ju speglas i utbudet, då är det också viktigt att en mångfald finns representerad bland oss som jobbar här. Fler perspektiv och fler erfarenheter ger fler tankar och idéer och gör oss på det viset mer relevanta. Därför pratar vi på Sveriges Radio inte längre enbart om vikten av en jämn könsfördelning utan om vikten av mångfald I stort. Med mångfald menar jag personer i en grupp som tillför annan kunskap, andra infallsvinklar, andra perspektiv eller andra kontaktnät än de som redan finns I gruppen som helhet.

Det handlar inte om rättvisa, det handlar om kvalitet.

Sett till de allra högsta cheferna i de 76 undersökta bolagen är en av fyra chefer kvinnor. Det är knappast någon siffra att skryta med, men jämfört med andra börsnoterade företag är det ändå fyra gånger fler.  Och utvecklingen går åt rätt håll, från 13 procent 2015 till 24 procent 2019.

I Norden är fem av de sju public service-bolagens högsta chefer kvinnor. I Sverige jag själv, Hanna Stjärne på SVT och Sofia Wadensjö-Karén på UR. I Danmark är Maria Rørbye Rønn högste chef för DR och i Finland är Merja Yla-Anttila vd för Yle.

Jag kommer som vd tillsammans med de andra i Sveriges Radios företagsledning att fortsätta att rekrytera medvetet på alla nivåer. Om vi inte har en tillräckligt bred och jämn representation bland våra medarbetare kommer vi också bli dåliga på att producera ett innehåll som det stora flertalet känner igen sig i och som ger dem ett personligt värde. För mig är det inte något idealtillstånd, utan helt enkelt en fullt rimlig framgångsfaktor om vi ska vara hela Sveriges Sveriges Radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista