Sveriges Radio har högst förtroende bland medier

Idag presenterades den årliga Förtroendebarometern från Medieakademin. Sveriges Radios resultat är oförändrat från 2018 och landar på 65 procent vilket är högst förtroende bland svenska medier. Cilla Benkö kommenterar resultatet.

Det är förstås glädjande för oss på Sveriges Radio att svenskarna återigen har högst förtroende för Sveriges Radio av samtliga medieföretag i landet. Resultatet är oförändrat jämfört med 2018 och hamnar på 65 procentenheter. Vi ligger också med detta på en delad sjätteplats bland alla företag, myndigheter, partier och institutioner som ingår i undersökningen.

Att vi är det medieföretag som har högst förtroende efter ett år med bland annat omfattande skogsbränder där både rapportering och beredskapsuppdrag sköttes med fantastiska insatser trots stora utmaningar (läs gärna mitt tidigare inlägg om sommaren) och ett extraordinärt valår med ett rekordlångt regeringsbildande är vi förstås extra glada för.

Cilla Benkö

Hela undersökningen går att ta del av här

*Medieakademin är en ideell förening grundad av bland andra Göteborgs-Posten, Göteborgs Universitet och Forsman & Bodenfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista