Fotbolls-VM 2019

Ikväll smäller det!

Radiosporten är på plats i Frankrike när damernas VM ikväll drar igång för Sveriges del med match mot Chile. Denna gång kan du förutom vår vanliga rapportering också följa VM i din smarta högtalare. Det skriver Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

Redan i fredags drog det igång när värdnationen Frankrike övertygade och slog Sydkorea med 4-0, och här på plats i Frankrike tar nu VM över från Franska Öppna som fram till igår fightades för uppmärksamheten bland sportfansen.

Fotbolls-VM är sommarens stora idrottsmästerskap och vi från Radiosporten är på plats. Vi sänder Sveriges alla matcher men även merparten av de 52 matcherna direkt från arenorna under hela VM-månaden så vårt team på plats är redan utspridda över hela landet för att ge er lyssnare all information ni behöver.

Förutom själva matcherna har vi stort fokus på att ge lyssnarna de häftiga bakgrundshistorierna som finns vid sidan av planen. Ni kan följa all vår rapportering från VM här. Redan nu hittar ni uppladdningen till matchen ikväll, storyn om hur Sverige tog sig till VM och höra tidigare Frankrikekorren Alice Petréns genomgång av de Franska VM-städerna.

Nytt för detta mästerskap är också att Radiosporten samarbetar med Sveriges Radios utvecklare av smarta högtalare för att varje dag under VM kunna leverera ”VM-kollen”. Där kan lyssnaren få det senaste från Fotbolls-VM och få påminnelser om när matcherna går att lyssna på.

Så här gör du för att aktivera VM-kollen:

• Aktivera din smarta högtalare på svenska

• Säg "Prata med VM-kollen”

• Följ instruktionerna som din smarta högtalare ger dig

Har du ingen smart högtalare så finns också VM kollen för lyssning i appen Sveriges Radio Play.

Vi som är på plats i Frankrike hoppas att ni blir många som lyssnar och hör av er till oss med reaktioner och frågor på mail eller i sociala medier. Den 7 juli är det finaldags i Lyon, vi får väl hoppas att Sverige når dit men jag och min kollega Johanna Frisk har redan tippat hur vi tror att det kommer att gå. Det tipset kan ni lyssna på här.

Rickard Henriksson
Fotbollsexpert Radiosporten

* Radiosportens team på plats:

Kommentatorer: Susanna Andrén, Paul Zyra

Experter: Richard Henriksson, Johanna Frisk

Reportrar: Petra Svensson, Andreas Lundin

(Även Ekots korrespondenter Margareta Svensson och Beatrice Janzon är på plats)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista