Hans Alfredson och Tage Danielsson.
Foto: Bo-Aje Mellin/SVT.

Om The Svenska Ord Story

The Svenska Ord Story är en radiohistoria i 36 avsnitt om Hasse Alfredson och Tage Danielsson. Den som bygger på intervjuer gjorda för serien och förstås mängder av arkivklipp ur intervjuer, revyer, sketcher och radioprogram.

The Svenska Ord Story sändes första gången 2002 i P1 och repriserades efter det i P1 och P4 på ett sätt som gjorde att serien gick oavbrutet i fyra år i någon av Sveriges Radios kanaler.

Hasse och Tage var och är stora. Boken "Svenska Ord & co – Saga och sanning" som följde efter serien blev en succé och när den största Lindemanboxen hittills gavs ut 2009 sålde den guld på ett par veckor.

Tio revyer, femton filmer, mängder tv-program, radioprogram och andra produktioner. Lägg till detta ett trettiotal böcker. Inte så konstigt att de för alltid ingår i vårt kulturarv.

Hasse och Tage stod för värme och kvalitet i allt de gjorde. Både när de var halvvägs under bältet eller satiriserade över samtiden.

En samtid som nu är dåtid, men den tid vi i redaktionen har vuxit upp i och som vi också försöker spegla i serien The Svenska Ord Story. 

I redaktionen ingick Urban Rybrink, Pierre Usselmann och Eva Schöier. Programmen är gjorda av Staffan Schöier och Stefan Wermelin.

Håll till godo, gott folk!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista