Redaktionen för Uppkopplad: Sandra Löv, Katarina Andersson och Carl Heath.
Redaktionen för Uppkopplad: Sandra Löv, Katarina Andersson och Carl Heath. Foto: Sandra Löv

Om

Ett poddprogram som också kommer att höras i P1.

Digitaliseringen kommer att vara den i särklass viktigaste samhällsfrågan de närmaste 10-15 åren. Den kommer påverka dig i allt – som barn, i skolan, på jobbet, i hemmet, i kärleken och döden. I programmet ”Uppkopplad” tar vi upp olika aspekter av den stora vågen digitalisering som sveper över oss.

Vissa saker har på kort tid redan revolutionerat våra liv – tillgången till bra nätuppkoppling, smartphones, att kunna spara våra minnen digitalt, viral spridning av söta kattungar och politisk propaganda. Många av våra arbetsplatser har på tjugo år gått från 1900-tal till framtiden. Skolan, vården, din fritid och ditt dejtingliv likaså. Hur såg livet ut Då? Hur ser det ut Nu? Hur ser det ut framöver?

Utan digital samhällskunskap i ryggsäcken kommer det bli svårt att navigera och omöjligt att ta vettiga beslut som rör både privatlivet och livet som samhällsmedborgare. ”Uppkopplad” diskuterar och försöker förstå vår nya digitala samtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista