Om P3 Dystopia

P3 Dystopia är en podd där journalisterna Anna Davour och Viktor Hariz tar reda på vad som händer om det värsta inträffar.

Vad händer om kriget kommer? Om vi inte lyckas stoppa den globala uppvärmningen? Eller om ett totalitärt parti tar makten?

Programmet rör sig i gränslandet mellan vetenskap och filosofi och utreder vår tids stora ödesfrågor. Genom att driva de stora problemen till sin spets försöker Anna och Viktor visa hur våra handlingar idag kan påverka framtiden.

P3 Dystopia är uppbyggt som ett gemensamt utforskande där ljudlighet, engagerande berättelser och filosofiska dilemman vävs samman.

Programledare är Viktor Hariz från P3 i Umeå och Anna Davour, redaktör på tidskriften Forskning och Framsteg. Producent och ljudläggare är Viktor Hariz. Researcher är Oscar Stål.


Under våren och sommaren 2019 produceras P3 Dystopia av Tredje Statsmakten Media AB. Programledare: Freddi Ramel, Viktor Löfgren och Anna Davour. Producent och research: Love Lyssarides.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista