Kocken Olle Hjort slapp för en gångs skull att laga till det som skulle ätas. Morgonen stod nämligen för torsdagsfrukosten.

Matlagande entreprenör med dykintresse

Veckans frukostgäst var kockprofilen Olle Hjort som bjöd in till sin restaurang i Karlskrona.

Det visade sig att Olle varit uppe ända sedan klockan fem på morgonen och var därför rejält sugen på ett energitillskott.

- Jag bläddrar igenom tidningen, tittar lite på tv om jag orkar och sedan bär det av till jobbet, berättade Olle.

Samtalet kring frukosten kretsade sedan kring Olles vardag som kock, hans historia som militärdykare och engagemanget kring de tre döttrarna och de nio barnbarnen.

- Det blir inte mycket fritid när man driver restaurang. Men mina barn och barnbarn ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Sedan läser jag en del, gärna historiska verk, sa Olle i Morgonens mikrofon.

Både Olle och Patrik fick tack vare frukosten en flygande start på dagen energimässigt. Det kan i och för sig ha haft något att göra med att de avslutade med en bit hembakt äppelkaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".