"Morgonen"-pizzan. Bakad av Ergun. Komponerad av Patrik x 2.

"Morgonen"-pizza Deluxe

Efter mycket tjatande om vilka ingredienser som skulle ingå på en Morgonpizza, kom Patrikarna till slut överens.

- Salami, kyckling, paprika, färska tomater och vitlök blir bra, konstaterade duon.

Tillsammans med pizzabagarna Ergun Haskan och Nusret Haskuka färdigställdes sedan mästerverket på en Pizzeria i Karlskrona.

- Det var gott det här. Nu ska jag själv äta en pizza ikväll, sa en lyrisk Ergun när Morgonpizzan provsmakades.

De ursprungliga planerna där Patrik F ville ha fyra olika sorters korvar, däribland falukorv, på pizzan. Samt Patrik J:s önskemål om löjrom och fasan, grusades alltså ordentligt.

Men resultatet blev ändå över alla förväntningar. En grandios, färgglad skapelse som fick smaklökarna att hoppa höjdhopp i munnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".