Mycket grädde och nykavlat marsipanlock

12 maj
Hur svårt kan det va att vara konditor och baka en tårta? Det undrade Patrik Franke och begav sig till konditor Nina Johansson i Mörrum för att få svar på frågan. Patrik fick ta sig an en färdiglagad botten och det blev både sylt och vaniljkräm innan grädden skulle på.

- Det ska vara dubbelt så mycket grädde än vad du tror att det ska vara, det är ett lagom mått! sa Nina.

Slutligen skulle ett marsipanlock göras och läggas på och Patrik klarade det galant eftersom han fick använda en kavelmaskin. Hur svårt var det då?

- Det var nog ganska lätt ändå. Det blir en tvåa på skalan där 5 är jättesvårt, sa Patrik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".