Entusiastisk provsmakare. Foto: Joacim Müllo/SR Blekinge

Morgonen i köket

8 september
Då var äntligen äppelkakan bakad och provsmakad.
–  Smakar kanelbulle, menar Patrik. 
Eftersom både äppelkaka och kanelbulle är lika gott, så tyckte Joacim inte att det var ett problem.
Vill du baka själv så hittar du äppelodlare Eva Perssons recept här bredvid.

Joacim hann också med att ge en snabbgenomgång av Idol, så att du kan hänga med i snacket kring kaffemaskinen på jobbet.

I ljudtävlingen listade
Lars-Ivar Hansson ut att det rätta svaret var en läsk som öppnades.

Evas Äppelkaka

4,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
100 gr smör
1 ägg
4-5 äpplen, skalade och urkärnade
kanel & strösocker

Blanda vetemjöl, socker bakpulver & smör till en smuldeg
Rör ner ägget med en gaffel
Lägg hälften av degen i en smord, bröad form
Täck med tunt skivade äpplen och strö över kanel & socker
Smula över resterande deg

Gräddas i ugnen i 25 minuter på 200 grader

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".