Fint ska det vara

14 september
Ska man spela allsvenskt så ställs det krav på fotbollsarenan. Många fler sittplatser behövs och förmodligen ska det ner värmeslingor för att hålla planen fin ända in i november.
 
– Det ska till maximal otur för att vi inte ska ta oss till allsvenskan nu, så ni kan nog våga er på ett "grattis", sa Mjällby AIFs ordförande Jörgen Martinsson imorse. För övrigt höll han på att skratta ihjäl sig när Tova frågade om man spelar med i laget när man är ordförande. Svaret var alltså nej.

Vi ringde också upp Erik Gisslen som bor på Knarrholmen utanför Karlskrona. Han och frun Carins hem pekades igår ut som ett av Sveriges fulaste i TV3. TV-designerna anmärkte bland annat på den grisköttsfärgade gamla soffan och allt krimskrams. Till exempel hade makarna pyntat ett och samma fönsterbräde med hela 22 prydnadssaker, varav många var souvenirer från makarnas beresta liv. Vardagsrummen stylades om och är nu en fröjd för ögat.
– Från början ville jag inte vara med, sa Erik, men frugan och sonen övertalade mig och det var ju roligt och blev bra. Fast det var konstigt att se sig själv på TV, konstaterade han.

"Bengt" mailade in om äppelkakor i allmänhet och hur man egentligen säger i synnerhet. Han hävdar att det ska uttalas äpple-kaka och fick medhåll av Patrik Franke, medan Tova Nilsson röstade på äppel-kaka.

Fråga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.