Tv-spelet Uncharted 2 är som att spela en film.

Bland spel och jättelika gitarrer

20 oktober
I morgonen tisdag så kollade vi på nya spel till din TV. Spelfantomerna Patrik Jönsson och Torbjörn Mattsson berättade om Brütal legend – ett hårdrocksspel där man blandat äventyrsgenren med hårdrockvärldens alla myter och klichéer – och massor av hårdrocksmusik.

Vi pratade också om spelet som satt en helt ny standard i spelvärlden Uncharted 2 – ett härligt actionäventyr i bästa Indiana Jones anda.

-   Jag tror att vi kommer att får se flera sådana här spel snart – spel där gränserna mellan film och spel flyter sömlöst i varandra, sa Patrik.

För barnen så hade Torbjörn med sig Scribblenauts – ett pusselspel där det gäller att komma på så många ord som möjligt.

-   När du skriver flygplan så kommer det ett flygplan som du kan använda för att plocka ner äpplen med eller så skriver du stege och då kan du plocka äpplen från stegen osv…sa Torbjörn.  

Betyg: Brütal legend    4/5

Uncharted 2 – Among thieves   5/5

Scribblenauts   4/5

Vi pratade också med Emilie Pilthammar som vill att Sölvesborgskommun sätter en jättelik gitarr längs E22:an vid Norje för att hylla Swedenrock och sätta kommunen på världskartan.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".