Mysmusik, myskurs och Deutgen

29 oktober

Deutgen på Svenktoppen

Dansbandsprofessorn, blekingebon och jurymedlemmen i Dansbandskampen, Thomas Deutgen, tog sig in på Svensktoppen i helgen.

Det är tack och lov inte som sångare utan som låtskrivare. Han har skrivit texten till Larz-Kristerz låt Monte Carlo som tog sig in på en sjätte plats.

– Efter fem år behövdes det att Lars-Kristerz kommer in och slår ut "Du är min man", säger Thomas Deutgen och menar att den är så nära att åka ur som den kan komma.

Myskurs med kel och klappar

Deltagarna samlas iklädda mjuka kläder och får tillfälle att mysa, kela, krama, klappa och massera varandra. Men det en så kallad icke-sexuell närhet.

Så beskrivs Sveriges första officiella myskurs som hålls i Göteborg den 21-22 november.

– Golvet är täckt med madrasser eller tjocka mattor så det är mjukt. Deltagarna står, sitter eller ligger på golvet och myser och kelar och gosar med varandra efter de har fått intruktioner om reglerna, säger Oskar Palmenfelt som är en av arrangörerna.

Är du sugen på att gå på myskurs? Vad tycker du om Deutgens låt?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista