Den här lilla chihuahuan har stenkoll. Foto: Brian Leddy/Scanpix

Hundägarna håller koll

11 november
Polisen vill ha hjälp i jakten på båttjuvar och uppmanar hundägare som ändå är ute och promenerar att ta en sväng ner till hamnarna och gärna hålla lite extra koll på folk och bilar som rör sig där.
– Det har hänt att obehöriga hoppat i vattnet någon gång när det kommit folk och frågat vad dem sysslat med, berättade Lars-Erik Blomqvist som är ordförande i Lyckeby båtsällskap som redan använt sig av promenadkollar några år.

Sveriges första byggnad som hamnar i högsta miljöklassen finns i Blekinge. Klassificeringen delas in i guld, silver och brons och det är den nya biblioteksdelen som håller på att byggas ute vid Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona som fått guldstämpeln. Bygget ska vara klart i juni nästa år.
-- Man kanske inte kommer att märka av det på en gång när man kommer som besökare, men förhoppningsvis känns det luftigare än vanligt, sa fastighetsbolaget Kruthusens Kent Gustavsson.

Och Tova berättade om att hon blir lycklig av att kn... Äh, läs mer i hennes blogg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".