Tempen kan visa när det är dags för ägglossning. Foto: Erik G Svensson/Scanpix

Killen som vill göra folk på smällen

8 januari

Jörgen Landqvist i Karlskrona vet hur frustrerande det kan vara att få vänta på att få till en bebis. Han och frun Linda försökte med ägglossningstester och annat, men lyckades inte.

Då kom civilingenjören i Jörgen fram och kom på att det skulle gå att skapa ett datasystem för att göra individuella temperaturmätningar och på så sätt få fram en kurva som visar när det var läge för att ligga. Vid ägglossning stiger tempen en aning.

– Har man låga hormoner eller oregelbundna menstruationer så funkar inte de vanliga sätten alltid, med hjälp av systemet så ökar man chanserna, menar Jörgen.

Eftersom det här är en solskenshistoria kan vi skriva att han och frugan nu väntar sitt andra barn. Nu vill han göra andra samma tjänst och via sms kan tjejer som vill bli gravida skicka iväg sin morgontemperatur varje dag på sms och sen få svar på när det är bäst chans för befruktning.

På frågan om han blir rik på sin idé svarar han:
– Inte på pengar, men kanske på barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".