"Då sticker jag till Peking." Foto: AP/Scanpix

Ankor på vift

11 januari
I Morgonen konstaterade vi att vardagen är tillbaka helt och hållet, skolorna har börjat och de flesta är tillbaka från julledigheter. Patrik berättade dessutom stolt att han skaffat sig en ny identitet: "Sparkförare". Vi får se hur mycket före det blir för hans nya fordon i vinter.

Försvunna fåglar
Vid en damm i folkets park i Mörrum brukar det finnas fyra stora ankor, men i lördags morse var de försvunna. Eskil Mattsson är föreståndare på folkets hus i Mörrum och en av dem som tar hand om ankorna och han misstänker att någon har stulit ankorna, vilket inte behöver ha varit någon större utmaning eftersom fåglarna är vana vid människor som matar dem.

– Ja, det finns inget vilt som kan ta fyra ankor och inte lämna mer än några få bloddroppar efter sig, dessutom är staketet för högt för exempelvis rävar. Och inte vet jag vad tjuven ska ha dem till, de är för gamla för att vara goda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".