Kaffe-Roland avråder å det bestämdaste att ens tänka på att sluta dricka kaffe. Själv har han alltid bryggaren puttrande.

Massor av tävlingar - men inget kaffe

Det var många som började fredagen som vinnare när Morgonen bjussade på ljudtävling, lyssning efter Veckans Morgonlåt och vår frågesport "Utmaningen". I den sistnämnda blev tioåriga Linnea Töregård från Karlshamn den som tog hem vinstplatsen, hon visste bland annat att jorden är större än Mars. Hon har vunnit fyra gånger på raken och är numera ägare till inte mindre än just fyra biobiljetter.

Är du 9-12 år gammal och vill vara med och tävla nästa fredag så klicka dig in via "Utmaningen" till höger på sidan.

Kaffe-Roland i chock
Vi ringde upp Roland "Kaffe-Roland" Carlsson i Karlskrona apropå att Tova funderar på att ge upp kaffe helt och hållet nu när hon håller på med sin viktminskning och detox.
– Va?! Jag finner inte ord... Det är inte bra, nu blev jag chockad, sa Roland och avrådde starkt från att sluta med koffein och pekade på fördelar som att kaffe lär minska risken för diabetes. Själv ser han till att få i sig tolv koppar om dagen. Minst.

Men Tova fick stöd via ett mail från en Karin:

"Inga problem att klara det. Jag har gått igenom samma sak,med rensning av kroppen. Trodde inte jag skulle överleva utan kaffe, fick också huvudvärk om jag inte drack kaffe på morgonen. Det är säkert 5 år sedan jag gjorde rensningen och nu kan det gå flera dagar och jag tänker inte ens på kaffe. Dricker bara då och då. Lycka till!"

Tova lutar mot att ställa bryggaren på hyllan. Patrik var mer skeptisk till att hon skulle lyckas:
– Du klarar det inte. Jag ger det till på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".