Det gäller att se upp när det töar, även om fastighetsägarna ska se till att det inte är någon rasrisk. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Bebis blev begravd i snöras

1 mars

I fredags var Camilla Nordstedt från Mjällby ute i Sölvesborg och gick tillsammans med några vänner. I barnvagnen hade hon sin halvårsgamla son Neo som sov gott.

Helt plötsligt brakade det till och ett stort snölass föll från taket på ett trevåningshus och träffade sällskapet. Vagnen fylldes av snö, sufletten smälldes bak av kraften och lille Neo blev helt begravd. 

– Det var fruktansvärt, det enda jag kunde tänka på var att få upp Neo i famnen, berättade Camilla med darr på rösten.

Efter vad som kändes en evighet fick hon upp sonen. Efter ett läkarbesök visade det sig att han kom undan med några skrapsår och så här några dagar efter är han precis som vanligt.
Mamma Camilla däremot är fortfarande chockad och har många tankar om vad som hade kunnat hända.

– Läkaren vi träffade sa att vi verkligen hade tur i oturen, berättade hon. Hade Neo suttit upp hade han fått allt i huvudet och kanske ryggskador dessutom och eftersom han sov skadades inte ögonen. Och hade det varit en isklumpt i raset så hade vi nog inte haft honom här hos oss längre.

Den lilla familjen vågar sig fortfarande ut på promenader trots det som hänt, men de håller sig på ordentligt avstånd från alla tak.    

Morgonredaktionen lärde sig att se upp och konstaterade också att det var någon form av nystart i luften:

OS är slut, mars är här, vintern sjunger på sista refrängen och deltävlingarna i Melodifestivalen är över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista