Arbetsledaren och byggnadsarbetaren Tony Holgersson uppe på taket på huset han och hans arbetskamrater renoverar. Foto: Charlott Holmåker/SR.

Praktikant på iskallt uppdrag

16 mars

Under programmet idag var praktikanten Charlott Holmåker ute på sin första direktsändning utanför studion. På schemat stod ett besök hos byggnadsarbetare som renoverar ett av bostadshusen som är granne med radiohuset i Karlskrona.

Tony Holgersson är arbetsledare för renoveringen och arbetar utomhus största delen av sin arbetstid. Trots den kalla vintern håller han humöret uppe och tycker att vara utomhus är en av de största fördelarna med att vara byggnadsarbetare. Men det krävs bra kläder och en positiv attityd för att klara av kylan.

– Vi är vana att vara ute så kylan är inget hinder, menade Tony Holgersson. Men visst händer det att vi tappar humöret men då får vi gå in och ta en kopp kaffe och känna att det löser sig ändå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".