Snor och försvunna ur, handlade Morgonen mycket om idag. Studioklockan må vara borta, men tiden har satt sina spår. Foto: Patrik Franke/SR Blekinge

Står SR för Snorig Radio?

12 oktober

Sveriges Radio eller Snorig Radio? Det kan man fundera på efter att ha lyssnat på Morgonen. Lyssna på ljudbevisen för att radiobacillen är envis och smittande. Medverkande är Tova Nilsson, Patrik Franke och Ekots Gunilla Hansen Bering

I Morgonstudion har det alltid hängt två superexakta klockor på väggarna mitt emot varandra, en för varje programledare att titta på. Men idag var den ena klockan spårlöst försvunnen och frågorna hopade sig:

Är tiden ur led? Har klockan gått och gått och faktiskt kommit fram till dörren? Har Momo vunnit kampen om tiden? Frågor som blev hängande i luften. Tips som kan leda till att klockan hittas belönas med tacksamhet.

Apropå olyckan i Karlshamn förra veckan, då en tjej skadades efter att fallit över räcket på en balkong, tog Patrik med sig tumstocken och gick ut för att göra lite undersökande journalistik. Han hittade snabbt en balkong vars räcke mätte endast 90 centimeter på höjden, 20 centimeter kortare än de 110 som Boverket rekommenderar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".