Årets frimärke. Foto: Posten Frimärken

Mjällbymissen slog kronprinsessan

2 februari

Illustratören Carina Länks barndomskatt ”Lotta” på gården i Mjällby blev frimärke för ett år sen. Nu har den lekande katten blivit "Årets frimärke" och slog tex kronprinsessparet i förlovningssoffan.

– Det gjorde mig glad och förvånad att lyckas slå märket med Daniel och Victoria. Jag hoppas att jag kan göra fler frimärken, det vore kul. Men då kan jag nog inte använda katter igen, sa Carina.

Lyssna på intervjun med Carina Länk

I Patrik mot lyssnarna utmanades en kaxig Patrik av en modig och snabb Johan Brander från Kallinge. Tyvärr handlade flera frågor om händelser som utspelades före Johan var född och den betydligt äldre Patrik kunde ta några poäng som ledde till seger. Men på frågan "vad tittade 6,1 miljoner svenskar på 23 april 1983" kunde Johan glänsa lite när han levererade det rätta svaret: Schlagerfestivalen då Carola tävlade med låten Främling. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".