En utmanande morgon

18 februari

Vill man ha en utmaning på fredagsmorgnarna så kan man antingen göra som paret till höger eller så kan man vara med i vår tävling Utmaningen, fast då måste man vara mellan nio och tolv år.

Idag tävlade Mimmi Mattson i Sölvesborg mot Sebastian Persson i Ronneby och Mimmi blev vår nya Stormästare efter att ha fått flest rätt i de kunskapsprövande frågorna. Sebastian var inte ledsen för det, han har redan skrapat ihop tre biobiljetter i tävlingen de senaste veckorna.

Vill du också vara med och tävla?

Det handlade också om en annorlunda trafikvarning som Tova hittade på TT: 

Polisen kanske trodde att det var en fyllbult som ringde, men det visade sig att bilisten som hörde av sig till trafikpolisen i danska Sommersted var nykter och sansad när han varnade för kameler på körfältet. De fem ståtliga ökendjuren var på vift från Cirkus Dannebrog och cirkuspersonalen fick rycka ut för att fånga in dem igen. Men det tog ett par timmar - djuren hade fått smak på friheten - och inte förrän efter midnatt hade de återbördats.

Apropå detta fick vi lära oss att skilja på dromedarer och kameler. En lyssnare ringde in och tipsade om att tänka på den första bokstaven i ordet och lägga det ner på rygg så får man antalet pucklar: Bokstaven D blir en puckel och bokstaven K blir två (visserligen halva men ändå).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista