Desirée Nilsson fick låna en självgående gräsklippare. Den upphittade ponnyn fick frukost på gräsmattan efter att ha spenderat natten i hundgården. Foto: Privat

"Jag har en upphittad ponny i trädgården"

Desirée Nilsson och hennes svåger fångade in den här ponnyn på en väg vid Ysane inatt. Han följde villigt med när de lockade honom med äpplen. 

Natten fick pållen tillbringa i hennes hundgård och på morgonkvisten promenerade han nöjt i hennes trädgård och åt gräsmatta till frukost.

– Han följer mig som en liten hund och är så snäll, sa Desirée som ändå väldigt gärna ville att ägaren skulle höra av sig.

Ägaren hörde Desirée på radion, tog kontakt med Desirée och hämtade sen hem ponnyn som lystrar till namnet Kotte. Nu ska ett staket kring hagen lagas för att förhindra framtida utbrytarförsök, men Desirée hälsade glatt att Kotte är välkommen tillbaka om han ger sig ut på utflykt igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".