Cha-Am

"Tiden räcker inte till, jag har fullt upp"

Hej, godmorgon Sverige !

Lätt  molnighet vid frukosten men solen börjar tränga igenom och det blir säkert en solig dag igen.

Läkarna på sjukhuset tycker såret börjar läkas nu, men 2 veckor till vill de jag ska behandlas, förstår nu att i fortsättningen om jag får sår gäller det inte nonchalera detta utan söka vård. Lite skillnad mot Sverige och Thailand.

Ni ska tro aporna är lyckliga över mandelmusslorna, de kommer rusande i flock när de hör bilen, hoppar upp på bilen och väntar jag ska gå ut ge dem mat, det ser roligt ut. Men de får bananer med. Undrar om det är mer än vi som ger dem mat, ser inte så ut längre. Tycker inte heller det är lika många som när jag började mata dem?

Hälsade på gamla(säger jag )Agda i går en kort stund och hon mår toppen och blir lika glad jag kommer med kakor, hon är inte duktig på att baka själv.

I dag håller jag på och rengör det "vattenfall" vi har i trädgården, där är även mycket fiskar i olika färger som Tack köpt och de simmar omkring när jag nu ska ta bort vatten.

Idag ska jag också röntga benet på nytt, läkarna vill det, beundrar dem på sjukhuset allt går snabbt och jag som är gammal behöver knappt vänta på något, riktigt skönt.

Sen är jag så lycklig läsa vad Ni skriver, Ni kan inte ana vad skoj det är höra från Er därhemma, hoppas Ni orkar vill fortsätta med detta.

Jag hade tänkt åka till Lagun en stund, men tiden räcker inte till, tänk vad jag har fått fullt upp vid 97 års ålder ,skillnad när jag satt och tittade ut från en balkong i Karlskrona. Men i morgon har Ingolf lovat en jättetrevlig Norrman som är där badar att jag kommer och hälsar på, han vill absolut träffa mig innan han åker hem. Han är 74 år och är i Thailand 6 månader varje år tydligen, har hus i Bangkok, men bor på hotell här en tid för att kunna bada se vatten.

Kan Ni inte berätta lite från olika platser landet runt hur vädret är och hur våren har visat sig hos Er, så kul få rapporter, jag älskade ju våren därhemma som jag sagt tidigare.

Usch såg på TV här att det varit skottlossning från en teknisk skola i Phetchaburi och en elev blev död. I Phetchaburi går ju Noie i skola med, ja på tal om detta tog Tack fel på dag när han skulle börja och han fick vara hemma en extra dag, han sa själv "mamma glöm mer dagar är du snäll" vi hade så roligt åt detta.

Ja Ingolf säger att vattnet inte är lika varmt som i april nu, låter skönt hoppas benet snart är bra så jag kan testa detta.

Vår vän här har börjat förbereda sig för flytten i morgon, Ingolf Tack kommer köra till huset hämta de saker hon skrivit upp på en lapp hon vill ha, resten får ingå i husköpet säger hon, vi får väl avvakta lite till och se om hon inte vill ha mer. I dag skall hon på återbesök hos psykologen igen. Jag tycker hon repat sig på ett fantastiskt sätt här.

Kan Ni tänka Er de skulle stänga strömmen i ett annat hus men oj de stängde det i vårt och vi trodde hela tiden att strömmen gått, men Tack gick till grannen och då hade han ström, vi fick ringa en elektriker som kom och tjuvkopplade strömmen till oss för kommunen hade stängt, nu har vi gratis el tills de kommer, deras eget fel.

Nu ska Ni ha en toppendag alla därhemma och vara rädda om Er så hoppas jag Vi hörs idag igen,

Kramar

Eva