Om manus, illustrationer och regi till Tonje i Glimmerdalen

Julkalendern "Tonje i Glimmerdalen" bygger på en bok av den norska författaren Maria Parr. Radiomanuset är skrivet av Janne Vierth och Daniel Karlsson. Bilderna tecknas av Katarina Strömgård och för regin står Mirja Burlin och Mats Kjelbye.

Janne Vierth (manus)

Janne Vierth har skrivit manus för barn i många år. Han skriver för dockor, animation och köttisar (som dockspelare säger om skådespelare). Till exempel "Höjdarna", "Nasse", "Allram Eest" och en massa annat. Han har blivit nominerad till en Guldbagge för "Bajsfilmen". Det här är första gången han skriver för radio.

Daniel Karlsson (manus)

Daniel Karlsson har gått Dramatiska Institutets filmmanuslinje och har skrivit manus till produktioner som "Höjdarna" (tv) och "Kamratstödjaren" (teater). För Barnradion har han tidigare varit med och skrivit manus till "Den oändliga historien", "Mördarens apa" och 2016 års julkalender "Lyckoborgen".

Katarina Strömgård (illustrationer)

Katarina Strömgård har alltid ritat och målat och ville tidigt bli illustratör eller serietecknare. Hon har tecknat bilder till många olika barnböcker och har även jobbat med dataspel. Hon använder mest tusch, goache och akvarellfärger till sina bilder. Det allra roligaste är att rita människor och hon lever sig in mycket i karaktärerna. För Barnradion har hon tidigare tecknat bilder till "Magiska skrinet", barnprogram på minoritetsspråken.

Mirja Burlin (regi)

Mirja Burlin är skådespelare, regissör och manusförfattare och har jobbat med radio, tv, teater och film. Hon har bland mycket annat spelat Kaninen i julkalendern ”När karusellerna sover ” för SVT. För Barnradion har hon bland annat läst sagan "Laika Rymdhunden" och medverkat i julkalendern ”Siri och Ishavspiraterna” (2012).

Mats Kjelbye (regi)

Mats Kjelbye är utbildad på Dramatiska Institutet och har skrivit många manus för tv, radio och teater. Han har jobbat på flera olika teatrar och arbetar som producent för Barn och unga vid Göteborgs Symfoniker. Tidigare har han bland annat regisserat Barnradions julkalendrar "Samma gamla visa" (2003) och "Siri och ishavspiraterna" (2012).