Har du ett förslag till en radiodramaserie?

Vill du vara med och skapa framtidens radiodrama? Så här gör du för att skicka in ditt förslag till Sveriges Radio Drama.

För att vi ska kunna ta ställning till ett förslag behöver vi en programbeskrivning. En programbeskrivning ska vara på max 1-5 sidor och ska innehålla:

Ladda ner din pitch-mall som Word-dokument

Titel:

Vad heter serien?

Format:

Här anger du antal uppskattade avsnitt. Avsnittslängd P1 Drama: 30 minuter. P3 Serie: 30 minuter. Drama för unga: 15 minuter. Julkalendern: c:a 9 minuter. P4 Serie: 6 minuter. 

Genre:

Thriller, feelgood, drama, krim, skräck, melodram, sci-fi o.s.v.

Premiss/tema/målgrupp/vision/bakgrund:

I serier handlar allt om en tydlig början och därför är seriens premiss viktig. Premissen är själva anledningen till varför vi berättar serien. Den beskriver varför serien börjar just här och nu och vem den handlar om. Premissen ska också beskriva vad som är unikt (eller nyskapande) med serien.

Vad handlar serien i grunden om? Varför just detta tema, ämne? Vem riktar sig serien till och varför tror du att målgruppen kommer uppskatta serien? Varför lämpar sig din idé som just radiodrama? Fördjupa gärna vad som är unikt och nyskapande med serien.

Karaktärer:

Beskriv kortfattat seriens huvudkaraktärer.

Arena:

Beskriv seriens huvudsakliga plats eller platser, där dramat utspelar sig. En tydligt definierad arena är speciellt viktig i långserier. 

Referenser:

Referera gärna till andra radiodramaserier, tv-serier, filmer, serier, musik, ljud och bilder som kan beskriva stil, sound och stämning. 

Upphovsman/upphovskvinna:

Beskriv kortfattat vem du/ni är och vad ni har gjort tidigare. Glöm inte att lämna alla relevanta kontaktuppgifter.

Skicka din programbeskrivning, med titeln i rubrikfältet, till: drama@sverigesradio.se

Vad händer med ditt förslag?

Alla förslag som kommer in registreras och läses av Sveriges Radio Drama. Vi får in många förslag och har dessvärre ingen möjlighet att lämna feedback på nej-tackade förslag. Allt material hanteras strikt konfidentiellt. Om du är manusförfattare och har idéer kring dramaserier för barn- och ungdom hör av dig till frida.derwinger@sr.se, konstnärlig ledare för Drama för unga. För obeställt material ansvaras ej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista