Om Bobo och Gileus – jakten på föräldrarna

Lagom till Halloween är det premiär för skräckmusikalen ”Bobo och Gileus – Jakten på föräldrarna” av Rasmus Persson, Simon ”Hofmästarn” Hansson och Björn ”Kapten Röd” Nilsson.

"Bobo och Gileus" handlar om två pojkar som en dag upptäcker att deras mamma och pappa har kidnappats av de hemska vita rockarna. De bestämmer sig för att ta upp jakten och hitta sin mamma och pappa.

På vägen träffar de på en hel del konstiga figurer och farliga varelser. Och vem är det egentligen som har kidnappat föräldrarna?

Serien är en lagom läskig berättelse för 9-12-åringar, som även innehåller en hel del nyskriven musik.

”Bobo och Gileus – Jakten på föräldrarna” är skriven av vännerna Rasmus Persson, Simon ”Hofmästarn” Hansson och Björn ”Kapten Röd” Nilsson.

– När jag nattar mina barn brukar jag hitta på fantasisagor för dom. Det kan vara långa berättelser som pågår i månader. Och där föddes karaktärerna Bobo och Gileus, säger Björn ”Kapten Röd” Nilsson.

Målsättningen har varit att skapa en skräckmusikal fylld av låtar som kan uppskattas lika mycket av barn som av vuxna.

I serien hörs även komikern Emma Knyckare, artisten Roffe Ruff och skådespelaren Klara Zimmergren.

Skräckmusikalen "Bobo och Gileus – Jakten på föräldrarna" släpps som podd i fem delar 28 oktober 2019 i appen Sveriges Radio Play och här på hemsidan.

Medverkande

Serien är skapad av: Rasmus Persson, Simon Hansson och Björn Nilsson.
Manus:
Rasmus Persson
Musik: Simon Hansson, Björn Nilsson
Illustrationer: Roffe Ruff
I rollerna: Theodor Velasco, Malte Legros Selander, Rasmus Persson, Klara Zimmergren, Emma Knyckare, Roffe Ruff, Björn Nilsson, Simon Hansson, Daniella Kruth.
Foto: Meddi Kabirzadeh
Producent: Astrid Mohlin, Barnradion