Sveriges Radio presenterar – Malmö och musiken

En kväll med Edda Magnason, Bac Nini, Anders Eldeman och Juan Havana. Skaffa din biljett här!

Under en kväll med spännande samtal och liveuppträdanden sätter vi fokus på Malmös musikliv. Hur kommer det sig att Malmö idag har den mest vibrerande hip hop-scenen i Sverige? Hur är det att verka som musiker i Malmö idag? Finns det ett särskilt Malmö-sound? Och hur kommer stadens musikscen att utvecklas framöver?

Under kvällen får du dessutom chansen att tävla om priser när Anders Eldeman från Melodikrysset i P4 testar dina kunskaper i Malmös musikaliska historia.

Det är fri entré till den här Sveriges Radio-Klubben, men du behöver biljett. Vi bjuder på något gott i samband med evenemanget. Klicka här för biljetter!

Edda Magnason – Hyllad artist och guldbaggebelönad skådespelerska som rör sig mellan pop, jazz och soul. Med sig har hon sitt band och kommer bjuda på smakprov från sitt senaste, fjärde, album.

Anders Eldeman – Varje lördag samlar han en miljonpublik vid radion med sitt Melodikryss i P4. Där utmanar han lyssnarna i musikkunskap där det är en fördel att ta hjälp över generationsgränserna.

Bac Nini – Hip hop-artist och producent som gör musik med humor och allvar. Dessutom säkrar hon återväxten i genren som kursansvarig för Spinneriet i Malmö. En skola för blivande musiker. Under kvällen lovar hon att bjuda på beats som berör.

Juan Havana – rappare och en av medlemmarna i Advance Patrol. Dessutom en av profilerna för P3 och P3 Din gata och uppskattad DJ och producent. Med sina många år i musikens tjänst kan han berätta om historien, nuet och framtiden.

Värdar: Lisa Wall från P1 Kultur och Johannes Cakar från P3 Din gata

Plats Malmölive 14 november

18.00: Insläpp

18:30: Akt 1

19:15: Paus

19:45: Akt 2

20:30 Slut