De planerade att attackera ensamkommande flyktingbarn

6:06 min

Drygt femtio personer samlades i centrala Stockholm under fredagskvällen. Enligt polisen var syftet att attackera ensamkommande flyktingbarn.

– Ja, enligt det flygblad som delades ut. Vi har upprättat en anmälan om stämpling, att man uppmanar andra att utföra en brottslig handling, berättar Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det var en stor grupp svartklädda och maskerade personer som samlats i centrala Stockholm, exakt hur många är oklart. Drygt femtio, upp mot hundra personer enligt olika vittnesuppgifter.

Vid halv nio på fredagskvällen fick en civilklädd polis ett knytnävsslag i ansiktet, den mannen som gjorde det misstänks för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Han har släppts, men misstanken kvarstår. Tre personer greps också för att de störde ordningen, de var maskerade och skrek.

Towe Hägg uppmanar folk som eventuellt utsatts för något brott i samband med gårdagens händelser hör av sig med en anmälan till polisen.

Idag, lördag, finns två planerade demonstrationer vid Norrmalmstorg. Towe Hägg säger att polisen arbetar för att den demonstration som sökt och fått tillstånd ska kunna genomföra den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista