Om kanalen

P4 Västerbotten är den snabba och närvarande lokala kanalen som utgår från din och andra Västerbottningars vardag.

Här produceras också program för systerkanalerna P1, P2 och P3.

På Sveriges Radio Västerbotten produceras en stor mängd radio till fyra kanaler, P1, P2, P3 och P4. Samhällsbevakning, humor, musik- och kulturjournalistik produceras från radiohuset i Umeå och från lokalredaktionerna i Skellefteå och Lycksele. I radiohuset i Umeå finns medarbetare från SR Sisuradio som gör radio på finska samt från Sameradion & Svt Sapmi.

I P4 Västerbotten blir du uppdaterad om de senaste nyheterna i din närhet och från omvärlden. Nyhetsredaktionen är bemannad dagtid årets alla dagar. Du hör om lokal och rikssport och du blir uppdaterad om trafikstörningar och om väderläget. Kanske hör du om din grannes senaste uppfinning eller om att grannbyn ska få en ny förskola. Här hör du också de lokala artisterna och skådespelarna som senare blir stora namn ute i världen. Kort sagt bevakar din lokala P4 kanal hela det lokala samhället. Kultur, sport, nöje och nyheter.

P4 Västerbotten vill vara din vän i etern, en vän som har koll på läget men också gärna lyssnar på dig. P4 är hela Sveriges kanal. Det är den snabba och närvarande lokala kanalen som utgår från din vardag.

P4 är också kris- och beredskapskanal som ständigt kan förse allmänheten med viktig information. Förutom de lokala programmen som sänds dagtid på vardagar är utbudet brett och folkligt med program som exempelvis Melodikrysset, P4 Extra, Ring så spelar vi, Svensktoppen, Karlavagnen och Elfving möter.

För dig som gillar musik erbjuder vi flera specialprogram som bland annat P4 Dans, P4 Musik och P4 Live med musik från små och stora scener runt om i landet.