Lillemor Strömberg

Nyhetssändare och reporter, P4 Västerbotten

lillemor.stromberg@sverigesradio.se
090-17 17 55
Twitter: @LillemorSR

Vem är du på redaktionen?
Jag är adrenalinknarkaren som blir lycklig när det händer saker tätt inpå sändning, när en kollega smyger in i studion under sändningen för att få med branden eller domen som vi just fick veta om.

Vad klarar du dig inte utan?
Min mobiltelefon. Har man ett minne som en teflonpanna måste man skriva upp allt, för ingenting fastnar annars. Här finns inte bara arbetschemat och inplanerade möten utan också födelsedagar, matsedel och handlarlista. Jag bokar träning, läser nyheter och bloggar, söker recept, lyssnar på musik, fotar och sms:ar massor.

Vad gör du helst på din fritid?
Umgås med familj och vänner, lyssnar på musik och tillbringar mycket tid i bloggvärlden. Faktiskt läser jag inte tillnärmelsevis lika mycket deckare och facklitteratur nu som för några år sedan. Det är ju mycket intressantare att följa och delta i debatten om journalistiken, yttrandefriheten, sociala medier direkt, än att läsa en bok om det.

Varför kliver du upp så tidigt på morgonen?
Det finns absolut bara en enda orsak till att jag ställer väckarklockan på 03.55 två eller tre dagar i veckan - jag älskar mitt jobb. Journalistiken handlar om samhället och människorna. Jag älskar nyheter och reportage där man hör vad som driver folk, vad de brinner för och där man kämpar för att fördela samhällets resurser så att de ska räcka till det man tycker är viktigast. Att lyfta fram den som hamnar mellan stolarna, och visa även politikerns dilemma. Även arbetets hantverk gillar jag. Att finslipa formuleringarna i ett telegram, att pyssla med ljudnivåerna så de stämmer, att brottas med webbartikelns rubrik så den ryms på en rad tilltalar en ordnörd som jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".