Jägarschnitzeln är upplagd och serveras med vatten och rosa servett. Foto: Mia Boström/SR Blekinge

Antoines jägarschnitzel med bönsallad

Ingredienser:

2 Fläskschnitzel
1 Ägg
Ströbröd
Olivolja
Smör
Salt
Peppar
Sås
Färska Champinjoner
Smör
2 dl mellangrädde

Bönsallad:

1 burk gröna bönor eller haricots verts
1 Gul lök
Vinägrette:
1/2 dl olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
1 tsk socker eller honung
Salt och peppar

Gör så här:

Panera schnitzlarna i ett ägg och ströbröd och stek de sedan i olivoljan och lite smör. Salta och peppra efter eget tycke och smak. Stek sedan champinjonerna i lite smör och häll sedan i grädden. Detta serveras med potatiskroketter eller pommes frites.

Finhacka den gula löken och blanda med bönorna/haricots verts och blanda sedan ihop det med vinägretten.

Guten Appetit! / Peter Antoine

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".