Mia Boström trycker med glädje i sig en semla. Foto: SR Blekinge

Full fokus på att käka semlor

Tisdag 16 februari

I dagarna kommer det - ett stort orange kuvert som ger besked om din framtida pension. Lotta Påhlsson, Swedbank, och Annika Bergkvist, Länsförsäkringar, berättade hur du kan lägga upp ditt pensionssparande. (10.30-11.00)

Tisdagen den 16 februari är den traditionella Fettisdagen. Vi besökte en butik i Olofström, där semlorna stod framdukade på rad dagen till ära. (11.00-11.30)

Snön ställer till det för många funktionshindrade. Vi träffade synskadade Jimmy Pettersson från Karlskrona som berättade om sina problem att ta sig fram och så berättade Tommy Svensson, regionchef för Fastighetsägarna, hur man ser på problemet med snöröjning från fastighetsägarnas sida. (11.30-12.00)

Danmark öppnar i dag den första drogkliniken som erbjuder fri heroin till vissa narkomaner. Karlskronabon Björn Fries, som tidigare varit regeringens narkotikasamordnare, berättade om hur han ser på problematiken och om Danmarks grepp skulle kunna fungera även i Sverige. (12.00-12.30)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".