Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
I Förmiddag tar vi upp allt från samhällsfrågor till ny musik. Häng med!

Thomas Deutgens lyxmiddag

Så här ser det ut när Thomas Deutgen lagar mat i sitt kök. Foto: Mia Boström/SR Blekinge

Thomas Deutgens löjromsfyllda avokado och vitlöksostfyllda lövbiffsrullader i gräddsås med sourcreamkryddad klyftpotatis och sallad.

För 4 personer.

Förrätt:

4 msk löjrom
2 dl crème fraiche
1 äpple
1 lök
2 avokado
salt och peppar

Börja med att hacka lök och äpple, lägg hacket i en bunke och häll i crème fraiche och lite av löjromen. Rör i hop röran. Dela avokaderna och ta ur kärnan. Häll i röran i varje avokadohalva och topp med resten av löjromen.

Huvudrätt:

ca 700 g lövbiff
1 pkt Cantadou vitlöksost
3 dl grädde
1 tsk senap
en knippe färsk persilja
salt och peppar
en påse fryst sourcreamkryddad klyftpotatis

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader och häll upp klyftpotatisen i en ugnfast form. När ugnen är varm, sätt in potatisen och låt den stå där tills klyftorna är färdiga.

Lägg ut lövbiffarna och lägg i en klick vitlöksost på varje. Rulla ihop lövbiffarna, krydda med salt och peppar och bryn rulladerna i en stekpanna. När rulladerna fått färg, häll i grädde och resten av vitlöksosten och låt det hela puttra på svag värme. Tillsätt färsk persilja efter smak.

Servera rätten med valfri sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".