1 av 2
Framtidsmässan i Karlshamn. Foto:Mia Boström/SR Blekinge.
2 av 2
Pia Dauhn och Anders Elofsson i Tonkällorna älskar att spela för alla. Foto: Jenny Lindeborg/SR Blekinge

Tonkällorna spelar för alla

Tisdag 2 mars

Tonkällorna, det vill säga Pia Dauhn och Anders Elofssson, njuter av att spela för alla. De har varit ute på en stor turné inom vården i Blekinge, på allt från sjukhus till äldreboenden. Pia Dauhn har också bildat föreningen Stjärnstoff där målet är att alla ska vara med att spela eller utöva någon form av kultur. (11:30-12:00)

Blekinge ska få EU-pengar med hjälp av Sven Kastö som jobbar för oss i Bryssel. Trots att han sitter ensam på sitt kontor vill han inte jobba naken – det är för kallt. Men han tror på fortsatt framgång för Blekinge när det gäller slantar till EU-projekt. (10:00-10:30)

Framtidsmässan för unga i Karlshamn håller på som bäst. Ungdomar spanar på vilka utbildningar de kan välja, men att värva reporter Mia Boström lyckades de inte med. (10:30-11:00)

Sten, sax, påse det är något som spelarna i Mjällby AIF har ägnat sig åt på Cypern på träningsläger. Stackars Craig Hendersson åkte på att äta 300 gram äckligt cypriotiskt marmeladgodis berättade lagkapten Marcus Ekenberg när Nio till ett ringde upp. (11:30-12:00)

Och så berättade vi om en satsning på skolan i Ronneby. Alla skolor ska ha tillgång till en bibliotekarie sades det när reporter Mia Boström var där. (12:00-12:30)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista