1 av 3
Kocken Birgitta Nordell på Friluftsförskolan Nätet i Nättraby med alla sina matälskande fans runtomkring sig. Foto: Daniel Kjellander/SR Blekinge.
2 av 3
Trädgårdsjournlisten Gunnel Carlsson. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.
3 av 3
Kronprinsessan Victoria. Foto: Marc Femenia/Scanpix.

Cornflakesfisken gör succé bland barnen

Fredag 5 mars

Barnen älskar Birgitta Nordells mat och i Mathörnan idag lagade hon Cornflakesfisk till barnen på Friluftsförskolan Nätet i Nättraby. Daniel hjälpte till och barnen sjöng fina matsånger också (10.30-11.00)

 4000 soldater kommer i sommar till Stockholm för att paradera och bilda häck ut med hela kortegevägen i samband kronprinsessbröllopet. 

300 av dem kommer från marinbasen i Karlskrona. Informationschef Mats Peter Åkesson berättade mer om hur man nu förbereder. (10:00-10:30)

Det kan bli trångt i länets förskoleklasser till hösten och några år framåt då 00-talets stora barnkullar ska in i skolan, det visar en rundringing som Sveriges Radio Blekinge gjort bland länets kommuner. 

Bertil Karlsson som är är tillförordnad verksamhetschef för skola och fritidshem i Karlskrona kommun berättade hur man tänker. (11:30-12:00)

 Nu ska Blekinges trädgårdar locka nya besökare till länet. Bakom trädgårdsresorna står en hotellkedja och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson som är uppväxt i Asarum.

Gunnel Carlsson som jobbade på SR Blekinge mellan 1979 och 1986 var också en gång i tiden Jennys radiolärare. Jenny fick genast en tillrättavisning i titulering men fick tillslut godkänt för intervjun. (12-12:30)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista