Barnen på Friluftsförskolan Nätet i Nättraby älskar kocken Birgitta Nordells mat. Foto: Daniel Kjellander/SR Blekinge.

Birgitta Nordells Cornflakesfisk

Kocken Birgitta Nordell på Friluftsförskolan Nätet i Nättraby vet vad hon ska laga för att barnen ska bli glada – Cornflakesfisk.

4 personer

500 g fiskfilé, antingen torsk eller sej
4 msk "smör och rapsolja"
1/2 dl ströbröd
2 dl Cornflakes
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i ugnssäker form. Blanda ihop smör och rapsolja, ströbröd, salt och vitlök. Krossa cornflakesen lite och strö den över fisken. Sätt in allt i ugnen i 20 minuter.

Servera med potatis och rårivna morötter, gärna även med kryddad gräddfil eller yoghurt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".