1 av 2
Mamma som ammar sitt barn. Foto:Hasse Holmberg/Scanpix.
2 av 2
Får Mjällbys lagkapten Marcus Ekenberg anledning att fira i år igen? Foto:Jörgen Alström/Scanpix.

Gör tvål och bröd på bröstmjölken

Tisdag 9 mars

Nio till ett-Jenny och Daniel hamnade i en intressant diskussion om vad man kan göra med bröstmjölken efter att ha läst en artikel i Aftonbladet om en kock i New York som gör ost på sin frus bröstmjölk.

Efter en stunds letande på nätet hittade vi recept på hur man kan göra både tvål och surdegsbröd på bröstmjölk. Mycket fascinerande tyckte Daniel, även om han var lite tveksam till att testa...

Jenny tyckte det lät lite skumt och tipsade om att man i stället kan ge överbliven mjölk till modersmjölkcentralen, så att bland annat för tidigt födda barn kan få del av den.

* * * * *

Stena Line storsatsar på linjen Karlskrona-Gdynia. Två nya fartyg ska trafikera sträckan från november och hundra nya arbetstillfällen kommer att skapas enligt ett pressmeddelande från rederiet. (11.30-12)

Motståndarna har respekt för Mjällby när allsvenskan ska dra igång. Trots detta tippades Mjällby långt ner i tabellen av tränare och journalister på den stora upptaktsträffen.
(10.30-11)

Angelica Olsson från Mörrum ska tävla i Junior-VM i konståkning och åker till Holland idag. Vi träffade en taggad Angelica som hoppades ta sig till final. (10-10.30)

Microsoft och BTH ska samarbeta och kanske får vi se program gjorda i Blekinge i datorerna i framtiden. (11-11.30).

Vintern och halkan har skapat många bucklor på bilarna i länet. Vi hälsade på en av de som fixar till bilarna med både händer och fötter. (12.15)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista