1 av 2
Bert och Leif Johansson från Hallabro eldar i spisen när elen är dyr. Foto: Carina Melin/SR.
2 av 2
Dea Norberg. Foto: Daniel Kjellander/SR Blekinge.

Elden får värma när elen är dyr

Måndag 22 mars

Fredrik Söderström tränare i Olofströms IK gästade sportpanelen och pratade om lagets chanser i den allsvenska kvalserien, Mjällby AIF:s vinst i fotbollsallsvenskan och idrottens betydelse för små orter. (10.00-10.30).

Efter den kalla vintern är elpriserna högre än på många år. Bert och Leif Johansson från Hallabro berättade om hur de höga elpriserna påverkar dem. (10.30-11.00)

Framtiden för fäktningsgymnasiet i Karlskrona oviss. Riksidrottsförbundet vill lägga ner fem riksidrottsgymnasier och en av de gymnasieskolor som man föreslår att lägga ner är den i Karlskrona. Fäktförbundets Per-Åke Wiberg och utbildningsnämndens ordförande i Karlskrona, Ann-Louise Trulsson (M), berättade vad som krävs för att få behålla fäktningsgymnasiet. (11.00-11.30)

Sångerskan Dea Norberg från Bräkne-Hoby hemma på ett kort besök mellan showerna i Elvis Presley-föreställningen i Las Vegas. 900 shower på två år ska det bli totalt. (11.30-12.00)

Fackförbundet Handels varslar om strejk i påsk. Handels ombudsman i Blekinge, Patrik Enstedt, berättade om varslet som berör 5000 medlemmar i hela landet och som träder i kraft 1 april om parterna inte är överens. (12.00-12.30)

Kapp Ahl i Karlshamn berörs av strejkvarslet. Vi besökte den enda butik i länet som i nuläget omfattas av strejkvarslet, Kapp Ahl i Karlshamn. (12.30-13.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".