Hiphopparen Mizta Rodga från Olofström. Han heter egentligen Roger Mäkitalo. Foto: Daniel Kjellander/SR.

Musiken hjälpte honom från trubbel

Tisdag 23 mars

Olofströmshiphopparen Mizta Rodga kan få en sommarhit i sommar. Han har ett av 20 bidragen i tävlingen Summer hit 2010. Roger Mäkitalo berättade också om hur musiken hjälpte honom från en stökig uppväxt och hur det är att ta sig fram i branschen. (10.30-11).

Psykofrofylax – att andas sig till en mindre smärta vid förlossningen handlade det om när barnmorskan Pia Jarevik höll i kurs. (10-10.30).

Knark i Olofström har det talats om mycket den senaste tiden. Polisen menar att det inte är mer droger i Olofström än någon annanstans i länet medan politikerna vill ha drogtest och knarkhundar. (11-11.30)

Jan Lundgren, framgångsrik jazzpianist som vuxit i Ronneby, är med och ordnar Ystad Sweden Jazz Festival i Ystads gamla kulturkvarter i sommar. (11.30-12)

Småskaligt fiske och Blekingefiskad fisk i skolmatsalarna kan bli vanligt i framtiden om man ska tro Leader Blekinge som driver den frågan. (12.15)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".